Дом здравља Врачар

ИЗАБЕРИТЕ СВОГ ЛЕКАРА

ИЗАБРАНИ ЛЕКАР


Сваки грађанин има право и обавезу да изабере лекара који ће бринути о његовом здравственом стању

Законом о здравственом осигурању (члан 146) дефинисано је питање изабраног лекара који се бира најмање на годину дана из области опште медицине, педијатрије, гинекологије и стоматологије.

Републички фонд за здравствено осигурање (РФЗО) покренуо је процесс регистрације пацијената код изабраног лекара,као део пројекта плаћања у примарној здравственој заштити коришћењем капитационе формуле .


ЗАШТО ЈЕ БИТНО ДА ИМАТЕ СВОГ ИЗАБРАНОГ ЛЕКАРА?


Мислите  о свом здрављу и изаберите лекара на територији где живите.
Код изабраног лекара моћи ћете да своје здравље контролишете, унапређујете и очувате .
Његова дужност је да Вам пружи све информације везане за ваше здравствено стање, медицинску помоћ у случају обољења, да Вас упути на додатне дијагностичке и лабораторијске тестове, као и на консултативне прегледе.


ИЗАБРАНИ ЛЕКАР

ЛЕКАР ОПШТЕ МЕДИЦИНЕ


Одрасли од 18 година, па до краја свог живота, лече се код свог изабраног лекара опште медицине у служби здравствене заштите одраслих.

 


ИЗАБРАНИ ЛЕКАР

ПЕДИЈАТАР


Деца од 0-18 година лече се код свог изабраног педијатра у служби здравствене заштите деце и омладине, зато је важно да имате изабраног педијатра за Ваше дете.

У зависности од узраста Вашег детета бирате предшколског или школског педијатра.


ИЗАБРАНИ ЛЕКАР

ГИНЕКОЛОГ


Девојке  старије од 15 година и жене, за сва питања и проблеме везане за трудноћу и женско здравље обраћају се свом изабраном гинекологу у служби здравствене заштите жена.


ИЗАБРАНИ ЛЕКАР

СТОМАТОЛОГ


Деца до 18 година, труднице, старији од 65 година имају свог изабраног стоматолога у оквиру стоматолошке здравствене заштите.

Изабрани лекар се бира са списка изабраних лекара који је истакнут у одговарајућим службама Дома здравља, на период од једне календарске  године, попуњавањем формулара. Изјава о изабраном лекару се продужава аутоматски, осим уколико не желите да промените свог досадашњег изабраног лекара.


МИСЛИТЕ О СВОМ ЗДРАВЉУ И ИЗАБЕРИТЕ СВОГ ЛЕКАРА ШТО ПРЕ!


logo

Дом здравља је здравствена установа у којој се обезбеђује превентивна здравствена заштита за све категорије становника, хитна медицинска помоћ, општа медицина, здравствена заштита жена и деце, патронажна служба, лабораторијска и друга дијагностика, стоматолошка здравствена заштита, здравствена заштита запослених, односно медицина рада и физикална медицина и рехабилитација, као и фармацеутска здравствена делатност.

© Дом здравља Врачар 2021.