Службе

СПЕЦИЈАЛИСТИЧКА СЛУЖБА

Начелник службе :
др. Љиљана Мрвошевић Маројевић, специјалиста интерне медицине
Одговорна сестра:
Биљана Младеновић ВМС

У оквиру специјалистичке службе, Дома здравља Врачар, функционишу четири одељења и то:

  • Одељење интерне службе
  • Одељење офталмологије
  • Одељење оториноларингологије – ОРЛ
  • Одељење менталног здравља и неурологије

ОДЕЉЕЊЕ ИНТЕРНЕ МЕДИЦИНЕ

На оделењу интерне медицине се обављају специјалистичко-консултативни прегледи и раде три лекара специјалисте интерне медицине са 6 медицинских техничара.

Примењујемо разноврсне дијагностичке методе (ЕКГ, холтер крвног притиска, холтер ЕКГ, ехокардиографија).

У оквиру службе је отворено и Саветовалиште за дијабетес.


Прегледе заказују изабрани лекари.

ОДЕЉЕЊЕ ОТОРИНОЛАРИНГОЛОГИЈЕ

На оделењу дијагностику и терапију ОРЛ обољења обављају три лекара специјалисте оториноларингологије са три медицинске сестре.

Поред терапије акутних и хроничних запаљенских процеса врши се и испитивање слуха код деце и одраслих, аудиометрија и типонометријски преглед слуха.


Прегледе заказују изабрани лекари.

ОДЕЉЕЊЕ ОФТАЛМОЛОГИЈЕ

На оделењу офталмологије два лекара офталмолога са две медицинске сестре збрињавају акутна и хронична офталмолошка стања. Редовоно се обављају превентивни прегледи како мале деце, тако и школске деце.


Прегледе заказују изабрани лекари и педијатри.

ОДЕЉЕЊЕ ЗА МЕНТАЛНО ЗДРАВЉЕ И НЕУРОЛОГИЈУ

На оделењу поред неуролога и психијатра у тимском раду учествују здравствени сарадници, и то психолог и социјални радни, као и два медицинска техничара.

Обављају се специјалистички прегледи, спровођење третмана, као и тимско дијагностичка обрада. Органиѕован је рад у развојном саветовалишту, у школи родитељства, као и у саветовалишту за младе.


Прегледе заказују изабрани лекари, а здравственим сарадницима и педијатри.
logo

Дом здравља је здравствена установа у којој се обезбеђује превентивна здравствена заштита за све категорије становника, хитна медицинска помоћ, општа медицина, здравствена заштита жена и деце, патронажна служба, лабораторијска и друга дијагностика, стоматолошка здравствена заштита, здравствена заштита запослених, односно медицина рада и физикална медицина и рехабилитација, као и фармацеутска здравствена делатност.

© Дом здравља Врачар 2021.