Обавештење Дома здравља јавности

novine.jpg

Поводом снимка који је објављен  на порталу Нова.рс, дана 27. 07. 2021. године и на коме пише да је настао у тоалету Дома здравља “Врачар“, на Служби за здравствену заштиту жена, те да га је усликала једна пацијенткиња, Дом здравља “Врачар“ се обраћа јавности и доставља следећу информацију:

Тоалети у Дому здравља “Врачар“ се редовно одржавају, на сваких сат времена чисте, како у преподневној тако и у послеподневној смени, за време радног времена Дома здравља од 07.00 до 20.00 часова, адекватним дезинфекционим средствима за одржавање хигијене и никада до сада ни у једном тоалету нису пронађени узорци црва.

Обиром да није могло да се утврди одакле црви потичу, консултована су стручна лица из Завода за биоциде. Како ни стручна лица Завода за биоциде нису могла да нађу трагове црва, на основу видео снимка су констатовали да се не ради о црвима већ ларвама инсекта, највероватније ларви брашњавог мољца, које не живе у чистој води каква се види на снимку, а по груписању ларви на снимку претпостављају да су убачени у ту WC шољу непосредно пре настанка снимка.

Дом здравља “Врачар“

logo

Дом здравља је здравствена установа у којој се обезбеђује превентивна здравствена заштита за све категорије становника, хитна медицинска помоћ, општа медицина, здравствена заштита жена и деце, патронажна служба, лабораторијска и друга дијагностика, стоматолошка здравствена заштита, здравствена заштита запослених, односно медицина рада и физикална медицина и рехабилитација, као и фармацеутска здравствена делатност.

© Дом здравља Врачар 2021.