СЛАВИМО БЕЗБЕДНО – ОДАБЕРИ СВЕ, АЛИ ПЕТАРДЕ НЕ

IMG-cf084512a995a37ccb335a47db13166a-V-e1575539356538-1200x669.jpg

Празници су често прилика да се окупимо на леп начин. Неретко се дешава, да је пиротехника део прослава. Нажалост, неодговорном и неадекватном употребом , настају тешке телесне повреде, посебно међу децом.

Градска општина Врачар у сарадњи са Министарством унутрашњих послова – Сектор за ванредне ситуације, Полицијском станицом Врачар и Домом здравља Врачар организовала је трибину намењену ученицима VI и VII разреда основних школа под слоганом „ Одабери све, али петарде не“ у великој сали Општине Врачар дана 04. 12. 2019.

Пред почетак трибине, ученицима врачарских основних школа обратио се председник Градске општине Врачар проф. др Милан А. Недељковић следећим речима:

„Као доктор , сусрећем се са повредама тог типа и зато апелујем да ученици који присуствују трибини, пренесу сазнања вршњацима, да употребом пиротехничких средстава најчешће настају повреде прстију и лица, при чему највише страдају очи, нос уста и слух.Овим предавањем, желимо да утичемо на основце и спречимо нежељене последице , које за собом могу да донесу те мале, али не и безазлене експлозивне направе“.

На трибини су говорили: Милкица Лазаревић испред Министарства унутрашњих послова Републике Србије – Сектор за ванредне ситуације, Ивана Чевизовић и Радомир Копуновић из Полицијске станице Врачар и др Драгана Томићевић Гавриловић из Дома здравља Врачар о опасностима које прете при коришћењу разних експлозивних средстава, повредама и последицама услед коришћења истих. Последице могу бити несагледиве, а њихово неопрезно коришћење , ради празничне атмосфере, може заувек да промени нечије детињство, порука је предавача.

logo

Дом здравља је здравствена установа у којој се обезбеђује превентивна здравствена заштита за све категорије становника, хитна медицинска помоћ, општа медицина, здравствена заштита жена и деце, патронажна служба, лабораторијска и друга дијагностика, стоматолошка здравствена заштита, здравствена заштита запослених, односно медицина рада и физикална медицина и рехабилитација, као и фармацеутска здравствена делатност.

© Дом здравља Врачар 2021.